Un Alex: august 2011

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 6 august 2011

Fimlul saptamanii-Pe aripile vantului

“Filmul care a schimbat pentru totdeauna istoria cinematografica a Hollywood-ului”, asa cum a fost supranumit de catre criticii de specialitate, “Pe aripile vintului” este ecranizarea romanului cu acelasi nume semnat de Margaret Mitchell. Castigator a 9 Premii Oscar printre care si cele pentru cel mai bun film, cea mai buna actrita intr-un rol principal si cel mai bun regizor, filmul a marcat generatii intregi de consumatori de film de lung-metraj de buna calitate. 
Actiunea acestui film clasic spune povestea iubirii intre Scarlett O’Hara siI Rhett Butler in timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Razboiului Civil. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea sa-si recunoasca sentimentele fata de barbatul pe care-l iubeste. Acest orgoliu se intoarce in final impotriva ei si il pierde pe cel pe care l-a iubit intotdeauna. 
Pentru rolul lui Scarlett O’Hara au fost intervievate 1 400 de actrite dintre care doar 400 au fost audiate interpretind anumite scene din film. Nici cind au inceput filmarile, regizorul nu se hotarise la actrita care va interpreta rolul personajului principal feminin, iar pe Vivien Leigh a cunoscut-o la citeva saptamini de la inceperea filmarilor si aceasta intilnire a fost hotaritoare. Bette Davis a refuzat rolul principal, deoarece a crezut ca va juca alaturi de Errol Flynn cu care ea refuza sa joace. 
La o luna dupa publicarea cartii “Pe aripile vintului”, producatorul filmului David O. Selznick a cumparat drepturile pentru ecranizarea ei chiar de la Mitchell cu o suma fara precedent pentru vremurile acelea, 50 000 de dolari. Pentru desavirsirea capodoperei cinematografice, Leigh a lucrat 125 de zile si a primit pentru acestea 25 000 de dolari, iar Gable a muncit doar 71 de zile pentru care a primit insa 120 000 de dolari. 
Chiar daca Clark Gable era considerat unul dintre cei mai atragatori barbati ai acelui an, Vivien Leigh i-a cam distrus aceasta reputatie afirmind in fata unor ziaristi ca nu i-au placut deloc scenele in care ea trebuia sa se sarute cu Clark, “deoarece acesta avea o respiratie foarte urit mirositoare”, a afirmat actrita. 
Filmul a beneficiat de contributia mai multor regizori, pe linga Victor Fleming care a fost si premiat cu un Oscar pentru cel mai bun regizor, au mai participat la crearea filmului George Cukor, Sam Wood si chiar Alfred Hitchcock.



sursa:cinemagia.ro

Just another day:)

Buna ..si nu prea.
Nu am o coada , ca as folosi-o..si as tine-o intre picioare pe tot parcursul postului asta.Mi-e dor de scris, trebuie sa recunosc.Ma pot numi dependent de pix, de carti, de penite, de tastatura, de mirosul celulozei, de tot ce inseamna..descarcare.E stii tu, scaparea fiecaruia, e fuga din real intr-o lume in care nimic, dar nimic, nu sta  sub lumina durerii.E felul meu, de a ..evada din mizeria inconjuratoare, si chiar daca nu-ti dai seama, si tu faci asta deseori.Poate iti ineci amarul in tigari, poate in bautura, droguri, in colectionat timbre sau citit carti intregi.Eu..scriu.Timpul e din ce in ce mai scurt, si vara asta e una din cele urate perioade din viata unui Alex.Trec zile intregi, trec saptamani lungi, dar atat de scurte, si ma trezesc brusc, in mijlocul aceleasi plute subrede, plutind catre nicaieri.Vantul a incet sa mai bata, si oricat mi-as dori de tare sa cred, nu o sa-mi sufle nimeni in vele.As vrea sa pot minti..si sa incerc pentru 10 minute sa zic.Sunt al dracu de fericit!:)).Vorba versurilor," toate zambetele astea-n care ma prefac ca ma distrez"..sunt culorile stridente de pe masca ce am ales s-o port azi.Azi, maine..Carnavalul asta insa nu dureaza o vesnicie...

Oile negre